Despre noi

“Lupta este câştigata sau pierduta departe de ochii martorilor din tribuna, în sala de sport, pe drumul zilnic dintre sala si casa, cu mult înainte de a dansa sub luminile reflectoarelor”

Muhammad Ali
 
Înanul1831, pastorul luteran Aurel Seraia avut prima iniţiativă de a înfiinţa o scoală particulară, ce urma să cuprindă între cele 5 grupe de materii şi scrima, autorizaţie ce nui-a fost acordata niciodată de catre generalul Kiseleff.

Asa a inceput....... Clubul de Scrima Engarde s-a infiintat in toamna anului 2005, din dorinta si entuziasmul unui fost scrimer, de a continua dragostea pe care a dobandit-o pe terenul de scrima, ca sportiv. Aceasta organizatie non-profit are ca obiectiv promovarea si dezvoltarea sportului, a scrimei in Romania. In primavara anului urmator, organizatia dobandeste personalitate juridica sub numele „Asociatia Sportiva Clubul de Scrima ENGARDE” si devine primul club particular de scrima din Romania. Un an mai tarziu, Federatia Romana de Scrima, recunoaste in mod oficial afilierea acestui club.
 
Asociatia Sportiva Clubul de Scrima ENGARDE se autofinanteaza si are ca scop principal, de a contribui la dezvoltarea sportului in Romania in special ramura SCRIMA.

Obiectivele Asociatiei Sportive Clubul de Scrima ENGARDE sunt: 
* pregătirea sportivă, cu precădere a tinerilor doritori sa practice sportul,în special ramura SCRIMA;
* participarea la competiţii organizate de organelle in drept;
* organizarea de acţiuni proprii formarii sportive a tinerilor;
* editarea de programe, pagini internet, postere şi alte publicaţii de propaganda sportive.